Miranda

Barneveld, Vriend van de speeltuinbende

Ik ben Miranda en woon samen met Marcel, Jadith en Merelieke in Barneveld.

Er komen gelukkig steeds meer mogelijkheden om ook mee te kunnen spelen op de lokale speelplekken. Helaas worden nog veel kinderen met een beperking als ziekig gezien. Ik hoop echt dat we dat kunnen veranderen. De eerste keer dat wij op een plek kwamen waar Merelieke ook gewoon mee kon spelen, hebben wij eindelijk kunnen ontspannen. We hebben zo genoten van de glimlach op haar gezicht!

Miranda

Toen ik de afgelopen coronaperiode de eenzaamheid bij Merelieke zag groeien omdat school en logeeropvang dicht waren en ik merkte hoe intens ze genoot van de online momenten met haar klasgenoten, heb ik de Speeltuinbende benaderd om samen hen en met Ilse van der Put Samenspeel meetups te organiseren. Ik hoop hiermee dat we ook als bendeleden van de leukste bende van Nederland elkaar weer opzoeken en samen deze samenspeel community weer nieuw leven kunnen inblazen. Het leuke van onlineactiviteiten is, dat het namelijk niet uitmaakt waar je woont.

Samenspelen betekent voor mij vrolijkheid, samen lol hebben, lekker bewegen, niet anders bekeken worden, niet onderschat worden, maar ‘gewoon’ lekker meedoen, zich gezien voelen en erbij horen en lekker samen met andere kinderen plezier hebben!

Miranda