Sluit je aan bij de bende

Samenspeeldagen 2023

-

Speel mee tijdens de samenspeeldagen!
Voor kinderen met en zonder handicap.

Van april tot en met oktober zorgen we er met elkaar tijdens de Samenspeeldagen voor dat alle kinderen samen kunnen spelen. Speelplekken door heel het land organiseren Samenspeeldagen. Doe mee met de Samenspeeldag bij jou in de buurt!

Op de landkaart hieronder vind je alle Samenspeeldagen die dit jaar georganiseerd worden door heel Nederland. Zien we jullie daar?

Houd deze pagina in de gaten! Hij wordt regelmatig bijgewerkt.

Klik hier om te zien welke speelplekken vorig jaar allemaal mee hebben gedaan met de Samenspeeldagen.

Speelplekken die dit jaar (weer) een Samenspeeldag willen organiseren, kunnen hier meer informatie vinden en zich aanmelden.

 

Toon als kaart Toon als lijst

16 apr 2023

Stadslandgoed de Kemphaan Festival Buitenlol in het Zintuigenbos Stad & Natuur

22 apr 2023

Jeugdland Nieuw-Vennep Op zaterdag 22 april 2023 organiseert Jeugdland Nieuw-Vennep een Samenspeel Brandweerdag. Een dag waarop kinderen met en zonder beperking elkaar kunnen ontmoeten en samen mee kunnen doen aan allerlei activiteiten.

6 mei 2023

De Zoutkeet Hilversum Op zaterdag 6 mei vindt de samenspeeldag plaats van speeltuin de Zoutkeet in Hilversum. Speeltuin de Zoutkeet is een inclusieve speeltuin. Zo kun je bijvoorbeeld met de rolstoel in de draaimolen, zijn er ligschommels en kan iedereen bij de waterpomp en de zandbak.

7 mei 2023

Natuurspeeltuin de Hoef ism Speelotheek Tuf-Tuf Speelotheek Tuf-Tuf organiseert op zondag 7 mei een samenspeeldag in natuurspeeltuin De Hoef in Utrecht (Leidsche Rijn).

13 mei 2023

Speeltuin de Speelakker Op zaterdag 13 mei wordt er van 13 tot 15 uur een feestje gebouwd in Speeltuin de Speelakker in Dalen. De rolstoelwip wordt officieel geopend en daarom worden alle kinderen uitgenodigd om wielen mee te nemen: een step, loopfiets, rolstoel, driewieler, rollator, traptrekker, enz. voor een leuk parcours waarmee de rolstoelwip optimaal getest wordt.

17 jun 2023

Speeltuin Gerenpark Op zaterdag 17 juni vindt de samenspeelmiddag plaats in Zwolle-Zuid bij Speeltuin Gerenpark. Iedereen is uitgenodigd om samen te komen spelen. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Jij komt toch ook? Datum zaterdag 17 juni Tijd 14:00u - 16:00u  

14 jul 2023

Natuurspeeltuin de Hoef ism InContact Bijzonder  Samen spelen is een van de leukste dingen die er is!

27 jul - 2 sep 2023

Speeltuin de Gibraltar Speeltuin de Gibraltar organiseert de hele zomervakantie allerlei leuke, toegankelijke activiteiten. donderdag 27 juli 13:30 tot 15:30 Voetballen met waterflessen vrijdag 28 juli 13:30 tot 15:30 Klei workshop Spelen met play-doh, fimo en rivierklei

28 jul - 9 aug 2023

KinderCultuurzomer Wageningen Tijdens de KinderCultuurzomer in Wageingen worden er drie samenspeel-activiteiten georganiseerd in de maanden julie en augustus. Aan Hoger Stoep: het Stoepkrijtfeest

15 - 17 aug 2023

Speelstad Brielle Op Speelstad is van alles te beleven. Voor de knutseltent worden leuke knutsels bedacht en kun je aan de slag met verf, papier en lijm. We hebben op-afstandbestuurbare bootjes, er is een toneelclub, je kunt je eigen single opnemen of een hut bouwen. En misschien kun je dit jaar zelfs een dansje komen wagen!

16 aug 2023

Kluunpark: Grenzeloos Bewegen Zeewolde Kom je mee spelen? Spelletjes, knutselen of bewegen? Woensdagmiddag 16 augustus staat alles in het teken van Samen Spelen. Voor kids met én zonder beperking. Gevarieerd en passend bij ieders mogelijkheden.

18 aug 2023

Speeltuin Ramplaankwartier Tijdens de zomervakantie organiseert speeltuin Ramplaankwartier in Haarlem op woensdag en vrijdag een activiteit. Op vrijdag 18 augustus kun je lekker buiten spelen met bijvoorbeeld speelmateriaal uit de buitenspeelkliko van de Speeltuinbende.

26 aug 2023

Speeltuin Mergelhoof Spelen, ervaren en kennismaken met anderen in een speeltuin. Dat zijn de kernwoorden voor deze dag. Naast de standaard speeltoestellen in de speeltuin, staan BELEVING, VOELEN, HOREN en ZIEN centraal deze dag.

27 aug 2023

Speeltuin Gewoon Buiten Overloon Op zondag 27 augustus organiseert Gewoon Buiten een samenspeeldag in Overloon. Kom lekker spelen in de samenspeeltuin. Er zijn oud-Hollandse spellen om te spelen, kom springen op het springkussen, laat je schminken (bij mooi weer) of maak een ponyritje (een activiteit voor de allerkleinsten en als de zon schijnt).

30 aug 2023

Speeltuin en Ontmoetingsplek Tollebeek Tollebeek krijgt er een speeltuin bij! Dit najaar wordt de speeltuin gerealiseerd en aan het eind van de zomervakantie wordt er een heuse Samenspeeldag georganiseerd. Met springkussen, marshmallows roosteren, schuimparty, poffertjes en veel gezelligheid!        

30 aug 2023

Speeltuin het Nijrees Kom naar de samenspeeldag van de inclusieve, toegankelijke speeltuin het Nijrees

30 aug 2023

Natuurcentrum Gorinchem Op woensdag 30 augustus vindt de samenspeelmiddag plaats bij Natuurcentrum Gorinchem. 

20 sep 2023

Speeltuin ’t Eikhoorntje Spelen, ervaren en kennismaken met anderen in een speeltuin. Dat zijn de kernwoorden voor deze dag. Naast de standaard speeltoestellen in de speeltuin, staan BELEVING, VOELEN, HOREN en ZIEN centraal deze dag.

27 sep 2023

Gewoon Bijzonder Twenterand Op woensdag 27 september organiseert Gewoon Bijzonder Twenterand samen met ZorgSaam Twenterand een samenspeeldag bij voetbalvereniging DETO in Vriezenveen.

30 sep 2023

Speeltuin De Roetsj Spelen, ervaren en kennismaken met anderen in een speeltuin. Dat zijn de kernwoorden voor deze dag. Naast de standaard speeltoestellen in de speeltuin, staan BELEVING, VOELEN, HOREN en ZIEN centraal deze dag.

30 sep 2023

Speeltuin de Albatros Nadere informatie volgt.         Datum zaterdag 30 september 2023 Tijd 13:00u - 17:00u Adres IJzervarensingel 12 3452 KH Utrecht

8 okt 2023

OERRR Speelnatuur - Landgoed Haarzuilens Op zondag 8 oktober brengt Carla Leurs samen met haar eeuwenoude viool het prachtige muziekverhaal van Ferdinand het Stiertje naar de koeienzaal van Hoeve Wielrevelt. Voorafgaand aan het concert én na afloop, kun je heerlijk samen spelen in de Speelnatuur van OERRR. En leren de boswachters van OERRR je alles over de prachtige natuur.   

-