De Grote Samenspeeldag was een groot succes voor íeder kind

Klimmen en klauteren in de speeltuin of in het park. Voor veel kinderen met een beperking is het niet vanzelfsprekend. En dat kan zorgen voor eenzaamheid. Daarom organiseerden wij voor de állereerste keer De Grote Samenspeeldag. Een onvergetelijke dag, die in het teken stond van plezier, verbinding en inspiratie. Vol leuke activiteiten voor kinderen met en zonder handicap, om te ervaren hoe fijn samen spelen is. En interessante workshops en informatie voor de ouders. Het hele gezin was welkom!

Een geslaagd samenspeelfeest

De Grote Samenspeeldag was een geslaagd feest! Dat vond ook Joël, kinderambassadeur van het Gehandicapte Kind. Joël: "Het was mega-leuk. Je had van alles: eetkraampjes, een gamestation, een circustent, knutselhoek, een spelletjesbus en nog veel meer. Verzin het maar en het was er."

Ook kinderambassadeur Pauline vond het erg leuk. Op de dag zelf genoot ze niet alleen van de vele activiteiten die je kon doen en het lekkere eten, ook vroeg ze de bezoekers van De Grote Samenspeeldag het hemd van het lijf. Zo vertelt Klaas van Kruistum, die de feestelijke dag opende, wat het belang van samen spelen is.

Bekijk hieronder de vrolijke aftermovie van De Grote Samenspeeldag.

Image
Video De Grote Samenspeeldag

 

 

Kinderen als Joël en Pauline weten als geen ander hoe het is om niet met alles mee te kunnen spelen. Zo is het beklimmen van speeltoestellen lastig voor hen. Joël heeft cerebrale parese, wat hersenverlamming betekent en Pauline zit door haar beperking in een rolstoel. Maar dat weerhoudt hen er niet van om er alles aan te doen om dit te veranderen. Beiden zetten zich als kinderambassadeurs in voor het toegankelijk maken van speeltuinen. Joël: “Ik wil dat alle kinderen in een speeltuin kunnen spelen. Ook kinderen zoals ik.”

Kinderen met en zonder beperking spelen samen

De Grote Samenspeeldag bewijst dat kinderen met en zonder beperking onwijs leuk samen kunnen spelen. "Maar we hopen vooral dat het effect heeft op het spelen in het dagelijks leven, aldus Cerunne, onze bendeleider van de Speeltuinbende. “Dat kinderen ook in hun eigen buurt samen kunnen spelen. En dat er een keer wordt aangebeld bij een kind met een handicap, met de vraag of diegene mee wil spelen. Want dat gebeurt nog heel weinig"

Over De Grote Samenspeeldag

De Grote Samenspeeldag is een activiteit van de Speeltuinbende, een initiatief van het Gehandicapte Kind en is mede dankzij steun van de VriendenLoterij tot stand gekomen. Met De Grote Samenspeeldag willen we dat kinderen positieve samenspeelervaringen opdoen en een fantastische dag beleven. We geven kinderen en hun ouders de handvatten die nodig zijn om ook na de dag samen te kunnen spelen in hun buurt. We nodigen de gezinnen bijvoorbeeld uit om lid te worden van de Speeltuinbende. Zo wordt De Grote Samenspeeldag meer dan enkel een mooie ervaring. Het draagt bij aan het vergroten van de kansen en mogelijkheden om ook na deze dag samen te spelen.

In juni 2022 is de tweede editie van De Grote Samenspeeldag. Ben jij erbij?

De Grote Samenspeeldag - after
Cerunne4 november 2021