Nieuwe samenspeelboxen in ontwikkeling!

Nieuwe samenspeelboxen voor nog meer samenspeelplezier!


De Speeltuinbende werkt samen met een aantal partners aan het nieuwe project SpeelKanjers. Samen ontwikkelen we speelboxen met leuke en inspirerende materialen die staan voor gegarandeerd samenspeelplezier! Want alles wordt uitvoerig getest door kinderen met en zonder beperking. Samen spelen is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam voor alle kinderen. De Samenspeelboxen dragen eraan bij dat geen enkel kind buitenspel staat.

Vervolg op Samenspeelkist

Vorig jaar lanceerde de Speeltuinbende tijdens de Samenspeeldagen de eerste Samenspeelkist om buiten mee te spelen. Bij 20 speelplekken in het land beleefden kinderen volop plezier met de kist. De nieuwe samenspeelboxen met vernieuwde inhoud zijn een vervolg hierop. Het doel blijft hetzelfde: ervoor zorgen dat alle kinderen, met en zonder handicap, actief mee kunnen spelen. De boxen helpen gezinnen en organisaties om kennis te maken met samen spelen en om samen spelen in hun buurt op gang te brengen.

Deskundige partners

De Speeltuinbende werkt nauw samen met Stichting in Actie, die ruime ervaring heeft met het ontwikkelen van samenspeelboxen. Eerder brachten zij de EMB-box uit (voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking). Onze andere deskundige partners zijn Rijndam Revalidatie en mytylschool De Brug. Met hun expertise en die van een grote groep betrokkenen brachten we wensen en tips voor de inhoud in kaart. Daarmee stelden we een box samen voor buiten, in de vorm van een kliko én nu ook voor binnen, in de vorm van een koffer. Twee lokale Speeltuinbendes en vier andere groepen testen op dit moment de materialen en spellen.

Inhoud samenspeelboxen

De ‘buitenspeelkliko’ bevat materiaal om samen op een pleintje of in een speeltuintje mee te spelen. Zoals een grote opblaasvoetbal, tikstokken en een parachute. Het leuke van de kliko is, dat je hem achter je rolstoel kunt hangen mee naar het pleintje of de speeltuin! De ‘binnenspeelkoffer’ heeft ook wieltjes en een handvat. De koffer zit boordevol leuke materialen zoals een pianomat, dobbelstenen en een verteltas. Beide boxen hebben daarnaast een pictokaart en praatknop, en een bandje waarmee je bijna alles kunt vasthouden. En verder heel veel speeltips!

Image
Kliko & koffer

Dit buitenspeelseizoen kunnen we de boxen vullen met de meest leuke spellen en materialen. Houd onze website en sociale media kanalen in de gaten. Je kunt ook lid worden van de Speeltuinbende, dan weet je zeker dat je niets mist! Voor meer informatie kun je ook mailen naar info@speeltuinbende.nl.

Kinderen met en zonder handicap samen aan het spelen in de speeltuin | Samenspeeldagen
Cerunne28 februari 2022