Onbeperkt spelen, ook als je een beperking hebt!

Elk kind wil spelen!

Kinderen met een beperking willen ook buitenspelen! Ze willen klimmen, schommelen, lachen en samenspelen. Urenlang. Ze zijn er helemaal klaar voor. Nu de speelplekken nog: negen van de tien speelplekken zijn niet geschikt voor deze kinderen.

Meer dan 50 organisaties slaan hun handen ineen

Jantje Beton, het Gehandicapte Kind en 50 beloftemakers, waaronder ook De Speeltuinbende, gaan dit veranderen. Zij bundelen hun krachten om van speelplekken een plek te maken waar niemand wordt buitengesloten. Waar iedereen zich welkom voelt. Met een campagne laten we speeltuinen, kinderen en ouders inzien dat spelen nog leuker is als iedereen mee mag doen.

Het SamenSpeelNetwerk

Om samenspelen voor kinderen met een beperking mogelijk te maken hebben we de hulp van organisaties nodig. Van gemeenten, van maatschappelijke organisaties, van wetenschappers, scholen en bedrijven die speeltuinen aanleggen. Er zijn nu al 50 organisaties die zich hebben aangesloten en Beloftemaker zijn geworden. Met hun belofte, inzet en achterban kunnen we bereiken dat kinderen met een beperking, onbeperkt kunnen samenspelen.

Meer over het SamenSpeelNetwerk?

Je vindt het op de website

Jongen met een beperking op de schommel | SamenSpeelNetwerk
Cerunne12 oktober 2021