Op deze 7 plekken kan je binnenkort samen spelen

Geen enkel kind hoeft meer alleen te spelen vanwege een handicap. Dankzij de steun van donateurs van het Gehandicapte Kind kan binnenkort bij zeven speelplekken dat gerealiseerd worden. De droom om in iedere gemeente tenminste een samenspeelplek te hebben, komt steeds dichterbij!

Toegankelijke speelplekken

Steeds meer speelplekken worden toegankelijk gemaakt voor kinderen met een beperking. Op deze plekken kan er binnenkort samen gespeeld worden:

  • Op het fysiek en sociaal toegankelijk schoolplein van Basisschool de Vuurvogel in Spijkenisse kunnen kinderen met en zonder beperking elkaar ontmoeten en samen spelen.
  • Op het schoolplein van Basisschool de Spits in Utrecht kunnen leerlingen en buurtkinderen met en zonder beperking fijn samen spelen.
  • De aanschaf van toegankelijke speeltoestellen bij Speeltuin Ramplaankwartier in Haarlem zorgt ervoor dat kinderen met en zonder beperking uit de buurt samen kunnen spelen.
  • De realisatie van twee nieuwe inclusieve speeltuinen Speeltuinen Dalen in Coevorden (Drenthe) zorgt ervoor dat kinderen met en zonder beperking fijne speelplekken hebben waar zij samen kunnen spelen.
  • Door het aanbieden van een inclusieve Speeltuin Heiligerlee in Groningen, die voor iedereen bespeelbaar is, kunnen kinderen met en zonder beperking uit de buurt elkaar ontmoeten en samen spelen.
  • Door de realisatie van een uitdagende speelplek met passende toestellen wil Speeltuin de Singel in Hallum (Friesland) samen spelen voor kinderen met en zonder beperking uit de buurt stimuleren.
  • Met de aanschaf van een Water Spray Park bij Aquapark de Zanstuve in Vroomshoop kunnen kinderen met en zonder beperking samen spelen.

Is de speelplek in jouw buurt toegankelijk?

Wil je weten of de speelplek in jouw buurt toegankelijk is voor kinderen met een beperking? Op de website van het SamenSpeelNetwerk vind je een overzicht van alle samenspeelplekken. Bekijk hier of de speelplek er tussen staat. Ontbreek deze? Laat het ons weten.

Lotte aan het spelen op een klimrek
Cerunne23 december 2021