Vacature: Projectleider Speeltuinbende

Wil jij samen met ons team zorgen dat geen gehandicapt kind meer alleen hoeft te spelen? Wil jij ook dat kinderen met een beperking in hun eigen buurt kunnen spelen? Weet jij met jouw enthousiasme en leiderschap het verschil te maken? Dan ben jij mogelijk de veelzijdige projectleider (32 tot 36 uur per week) die wij zoeken!

Wat ga je doen?

Samen werken we toe naar een actieve community van gezinnen die er met elkaar voor zorgt, dat kinderen met én zonder handicap positieve samen-speelervaringen hebben en weer anderen inspireren. De projectleider speelt een belangrijke rol om deze beweging naar een hoger niveau te tillen. Zo houd je goed in de gaten dat de ledenwerving en -binding goed verloopt en er nog meer kinderen en gezinnen zich verbinden aan onze stoere club. In deze rol combineer je direct contact met de doelgroep met strategisch bezig zijn met het opbouwen van de Speeltuinbende community. Je zult veel contact hebben met partners op het gebied van sociale inclusie en spelen. Je stuurt een team inhoudelijk aan op de projectonderdelen. Je werkt aan een meerjarige strategie, je houdt grip op het budget van de Speeltuinbende en je werkt aan het verbinden van donateurs en sponsors aan ons werk. Je zorgt er daarbij voor dat de onderdelen zoals de website, socials en activiteiten, goed verlopen.

De Speeltuinbende is een project binnen het programma ‘Samen Spelen’. Je staat in nauw contact met de programmamanager voor een goede verbinding van de Speeltuinbende met andere onderdelen, zoals het SamenSpeelNetwerk en Samenspeelfonds.

Wie zoeken wij?

Een enthousiaste, fijne collega die:

 • (ruime) ervaring heeft met projectmanagement;
 • ervaring heeft in het aansturen van een team en/of vrijwilligers;
 • ervaring heeft met het opbouwen, coördineren en uitbreiden van communities;
 • een proactieve en positieve houding heeft en de community weet te verankeren binnen de organisatie;
 • nauwkeurig werkt en in drukke tijden het overzicht weet te bewaren;
 • een HBO werk- en denkniveau heeft;
 • bereid is om te reizen binnen Nederland;
 • de Nederlandse taal goed beheerst;
 • kennis en ervaring op het gebied van kinderen met een handicap en/of samen spelen is een pre, evenals het kunnen werken met een CRM-systeem.

Herken jij jezelf in de volgende competenties?

 • Organiserend vermogen, flexibel, oplossingsvaardig, initiatief nemend.
 • Hands-on én strategisch vaardig.
 • Goede contactuele vaardigheden, goed ontwikkeld empathisch vermogen.
 • Een open en enthousiaste houding.
 • Accuraat en zelfstandig kunnen werken.

Gezien de samenstelling van ons team en gezien de doelstellingen van onze organisatie, nodigen wij nadrukkelijk kandidaten uit te solliciteren die ervaringsdeskundige zijn door een eigen handicap of als ouder van een kind met een handicap.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een uitdagende en speelse functie binnen ons ambitieuze en betrokken team. We hebben een fijne en toegankelijke werkomgeving. Je kunt verwachten warm te worden onthaald door een fijn team enthousiaste en gedreven collega's, met wie je regelmatig sociale activiteiten kan ondernemen. Graag bieden we je ruimte voor jouw eigen inbreng en groei: we horen graag wat jij meebrengt aan ideeën en hoe we die kunnen inzetten voor onze missie. Je draagt verantwoordelijkheid en vindt daarin ondersteuning waar je dat kan gebruiken. We staan open voor elkaars ideeën en houden van innoveren. We omarmen diversiteit, dat zit in ons DNA.

Wij bieden een aanstelling voor een jaar, met de intentie tot verlenging bij goed functioneren. Onze arbeidsvoorwaarden zijn goed en we stellen een mooi salaris in het vooruitzicht, passend bij jouw ervaring. Uiteraard hoort daar vakantiegeld bij, maar ook een eindejaarsuitkering. We werken flexibel en bepalen samen hoe jij het beste tot je recht komt. Ons kantoor is gevestigd op een prachtige, goed te bereiken locatie in Amsterdam.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Cerunne Bouts, programmacoördinator Samen Spelen via 020 – 6791200 of werken@gehandicaptekind.nl. Wil jij ook graag deel uitmaken van ons team? Stuur dan je motivatie en curriculum vitae uiterlijk 31 oktober 2022 naar: werken@gehandicaptekind.nl o.v.v. Vacature Projectleider Speeltuinbende. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 8 november 2022.

Stichting het Gehandicapte Kind

Stichting het Gehandicapte Kind is al ruim 70 jaar hét goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap. Ze realiseren vele projecten, waaronder De Speeltuinbende. Dankzij deze projecten kunnen kinderen met een handicap gewoon mee doen.

Cerunne Bouts
Cerunne13 oktober 2022