Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Bekijk hier dan de antwoorden op de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op!

Wat is de Speeltuinbende?

De Speeltuinbende is een landelijke club van kinderen met en zonder handicap en hun gezin. Iedereen kan lid worden. De Speeltuinbende zet zich in voor een omgeving waar ieder kind onbezorgd buiten kan samen spelen met kinderen uit de buurt. Als bendelid draag je bij aan een samenspeelcultuur waar alle kinderen gelijk zijn, erbij horen en een leuke tijd met elkaar hebben. De Speeltuinbende organiseert ook lokale en landelijke activiteiten. En wil je van jouw buurt een leuke, welkome plek voor kinderen met en zonder handicap maken, waar samen spelen heel gewoon is? Dan helpen we je daarbij.  

Waarom zou mijn kind lid worden van de Speeltuinbende?

Door lid te worden en mee te doen met activiteiten geef je jouw kind(eren) de kans om andere kinderen te ontmoeten en samen te spelen. Je draagt eraan bij dat geen enkel kind buiten spel staat. Bij je lidmaatschap ontvang je het bijzondere Speeltuinbende welkomstpakket. Verder wordt ieder kind automatisch lid van het testteam en kun je uitgenodigd worden om mee te doen met een Speeltuintest. En mag je met het hele gezin gratis naar De Grote Samenspeeldag, het leukste inclusieve festival voor kinderen vanaf 6 jaar! 

Hoe word ik bendelid?

Dat kan heel gemakkelijk via ons aanmeldformulier. Klik hier om je aan te melden!

Wat krijg je als je lid wordt van de Speetuinbende?

Als lid ontvang je het bijzondere welkomstpakket. Daarin zit voor ieder kind een originele Buzzy de beer sleutelhanger en eigen testbordje, een speeltuin testkaart, een boekje met leuke samenspeelspelletjes, en voor gezinnen nog extra een doosje stoepkrijt. Zes keer per jaar ontvang je een Bendebericht: de speelse nieuwsbrief vol leuke spelletjes, de leukste speeltuinen, weetjes en verhalen. Het hele gezin heeft gratis toegang tot de supergave “De Grote Samenspeeldag”, die jaarlijks door de Speeltuinbende wordt georganiseerd. 

Ik heb geen handicap, kan ik dan ook lid worden van de Speeltuinbende?

Zeker! Met de Speeltuinbende willen we ervoor zorgen dat iedereen mee kan spelen. Hou jij van buitenspelen en avonturen beleven? En vind jij ook dat iedereen mee mag doen? Sluit je dan aan bij de bende! 

Welke activiteiten zijn er te doen met de Speeltuinbende?

Bij de Speeltuinbende organiseren we allemaal leuke activiteiten. Zo kun je workshops volgen, naar SamenSpeeldagen bij jou in de buurt gaan en zelf speeltuinen testen. Ook organiseren we 1 keer per jaar De Grote Samenspeeldag, een dag vol avontuur, sport & spel en optredens van bekende artiesten. Bekijk hier onze activiteitenpagina voor Speeltuinbende activiteiten. Ook kan je regelmatig activiteiten van partners vinden bij de actualiteiten. Als je ons volgt op Facebook mis je niks!  

Kan de Speeltuinbende bij ons langs komen voor een Speeltuintest?

Dat kan! Wij kunnen langskomen voor een Speeltuinbende test, mail ons op info@speeltuinbende.nl met je vraag. Ook kan je zelf de speelplek testen met kinderen uit de omgeving, meer daarover lees je op onze website

Waar vind ik informatie over toegankelijke speelplekken?

Hoe kom ik in contact met andere ouders?

Tijdens De Grote Samenspeeldag komen de bendeleden vanuit heel het land samen. Op deze dagen kunnen ouders elkaar ontmoeten en verhalen uitwisselen. Lees hier alles over De Grote Samenspeeldag. Bendeleden hebben gratis toegang.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind lid worden van de Speeltuinbende?

Alle leeftijden zijn welkom, als je maar houdt van samen spelen. 

Mijn kind wordt binnenkort 18, kan je dan nog lid blijven van de Speeltuinbende?

Zeker! Wij vinden het hartstikke leuk als Speeltuinbende-leden actief mee blijven doen. Iedereen die houdt van samen spelen is welkom bij de Speeltuinbende, zolang je maar wilt. Misschien kunnen de nieuwe bendeleden wel veel van jou leren! 

Wat zijn de kosten voor een lidmaatschap?

Voor 2,50 euro per maand is een kind lid. Voor 5 euro per maand ben je met het hele gezin lid. Klik hier voor het aanmeldformulier. 

Waarom moet ik betalen voor mijn lidmaatschap?

De Speeltuinbende is volop in beweging, en groeit flink! Dat vinden wij goed nieuws. Want hoe meer Bendeleden, hoe meer kinderen samen buitenspelen zodat niemand meer aan de zijlijn staat.  We willen nog actiever worden, nog  meer leuke informatie en tips bieden, nog meer speeltuinen testen en nog meer leden aan ons binden. Deze groei heeft gevolgen voor het lidmaatschap. Vanaf nu kunnen individuele kinderen en gezinnen lid worden van de Speeltuinbende tegen een bescheiden maandelijkse bijdrage. 

Voor mij zijn de kosten voor een lidmaatschap te hoog. Kan ik toch lid zijn?

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen. Als de kosten voor het lidmaatschap voor jou te hoog zijn, maar je wilt wel heel graag lid worden, neem dan contact met ons op via info@gehandicaptekind.nl of bel naar 020-6791200.  

Ik wil niet benaderd worden per post, e-mail of telefoon.

Je kunt contact opnemen met ons via tel 020-6791200 tijdens kantooruren of stuur een mail naar info@gehandicaptekind.nl om je voorkeuren door te geven. 

Ik wil me afmelden als lid. Hoe doe ik dat?

Je kan je altijd afmelden als lid, we gaan je natuurlijk wel missen! Stuur een mailtje naar info@gehandicaptekind.nl of bel tijdens kantooruren naar 020-6791200.