Lokale Speeltuinbendes

Hier vind je een overzicht van alle (bekende) Lokale Speeltuinbendes door heel het land en bij jou in de buurt. De één staat nog in de kinderschoenen, de ander bestaat al wat langer.

Toon als kaart Toon als lijst

Speeltuinbende 't Eikhoorntje Speeltuinbende 't Eikhoorntje is opgericht op 19 oktober 2022, wij streven erg naar samenspelen en zijn onze speelplek hiervoor aan het inrichten. Bestuur en vrijwilligers zijn zeer gedreven en halen veel plezier uit hun werk. In 2021 hebben wij 2 nieuwe speeltoestellen geplaatst om het samenspelen te stimuleren.

Speeltuinbende Arnhem - in oprichting Help jij mee met de eerste Arnhemse Speeltuinbende?

Speeltuinbende De Albatros De Lokale Speeltuinbende van Speeltuin de Albatros is gestart in 2022.

Speeltuinbende Gorinchem Eind 2021 zijn we in Gorinchem van start gegaan met de lokale speeltuinbende. We gaan zo af en toe een Samen Speel Moment organiseren en in kaart brengen hoe toegankelijk de speeltuinen zijn. Er is altijd plek voor versterking en nieuwsgierige kinderen om met ons mee te doen!

Zwolse Speeltuinbende De Zwolse Speeltuinbende is gestart in 2019. Drie moeders van kinderen met een beperking vroegen aandacht voor inclusieve speeltuinen. Inmiddels zijn we zo ver dat er een inclusief speeltuinen beleid is vanuit de Gemeente. De twee speeltuinen waar aandacht voor werd gevraagd door de moeders, worden opnieuw ingericht. En er wordt een stappenplan gemaakt hoe meer speeltuinen inclusief te maken.