Meest gestelde vragen over De Grote Samenspeeldag

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over De Grote Samenspeeldag op zondag 4 juni bij Fort de Batterijen, Nieuwegein.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met info@gehandicaptekind.nl of bel naar 020 6791200 (tijdens kantooruren).

 

 

 

 

Waar kan ik toegangskaarten kopen voor De Grote Samenspeeldag?

Vanaf eind maart 2023 is de kaartverkoop gestart. Bestellen van de kaarten kan via deze pagina


Tip: Als lid van De Speeltuinbende mag je, samen met je gezin, GRATIS naar De Grote Samenspeeldag. 

Voor welke leeftijd is De Grote Samenspeeldag bedoeld?

Alle leeftijden zijn welkom, maar de activiteiten worden vooral aangeraden voor kinderen vanaf 6 jaar.
 

Wat zijn de kosten?

Voor De Grote Samenspeeldag betaal je €4,50 per persoon voor de hele dag. Leden van de Speeltuinbende en hun gezin, hebben gratis toegang tot De Grote Samenspeeldag. 

Van hoe laat tot hoe laat is De Grote Samenspeeldag op zondag 4 juni?

De Grote Samenspeeldag vindt plaats van 11:00u tot 16:00u. Het terrein is open vanaf 10:00u. Je kunt aankomen en vertrekken wanneer je wilt, al is het natuurlijk het leukst als je er de hele dag bij kunt zijn!

Waar moet ik zijn op zondag 4 juni?

De Grote Samenspeeldag vindt plaats op Fort de Batterijen. Klik hier voor de locatie en route.

Hoe kom ik op de locatie?

Kom je met de auto? Parkeren kan in parkeergarage P + R Papendorp: Mercatorlaan, Utrecht.

Het is mogelijk om personen af te zetten bij de Kiss & Ride, op de locatie. Parkeren kan niet bij Fort de Batterijen, maar bij P&R Papendorp. Vanuit daar rijden er rolstoeltoegankelijke pendelbussen naar Fort de Batterijen.

​​​​​​​Kom je met het OV? Reis dan naar station Houten. Op station Houten staat een pendelbus klaar om je te vervoeren van en naar Fort de Batterijen. Om verzekerd te zijn van transport, moet je een mail sturen naar elza@thegroundbreakers.nl. Geef duidelijk in de mail aan wat je aankomst- en vertrektijd is en dat je wenst gebruik te maken van het pendelvervoer. 

Hoe kom ik op de locatie met het OV?

Als je reist naar station Houten, word je met gratis (rolstoeltoegankelijke) pendelbussen gehaald en gebracht van en naar Fort de Batterijen. 

Om verzekerd te zijn van transport, moet je een mail sturen naar elza@thegroundbreakers.nl. Geef duidelijk in de mail aan wat je verwachte aankomst- en vertrektijd is en dat je wenst gebruik te maken van het pendelvervoer. 

Ik kom met de fiets, kan ik deze parkeren bij Fort de Batterijen?

Zeker. Fietsen kunnen (gratis) geparkeerd worden voor het Fort, bij de ingang van het terrein. Hier zijn voldoende rekken beschikbaar. 

Kan ik ook bij de locatie parkeren?

Helaas is er, door gebrek aan ruimte, geen mogelijkheid voor bezoekers om bij de locatie te parkeren, enkel in hoognodige gevallen. Wel is het mogelijk om personen af te zetten bij de Kiss & Ride, om daarna de auto te parkeren bij P&R Papendorp, vanwaar de rolstoeltoegankelijk pendeldienst rijdt.
 

Waar kan ik de auto parkeren?

Helaas is er, door ruimtegebrek, geen mogelijkheid voor bezoekers om te parkeren bij Fort de Batterijen. Parkeren kan in parkeergarage P + R Papendorp:
Mercatorlaan,
3528 BL Utrecht.

Tussen 10:00  - 17:00 uur rijden er (gratis) rolstoeltoegankelijke pendelbussen heen en weer van en naar Fort de Batterijen.
Kosten voor het parkeren bedraagt €6,- voor de hele dag.

Hoeveel kost het om te parkeren?

Het parkeren bij P+R Papendorp bedraagt €6,- voor de hele dag. 

Adresgegevens van de parkeergarage:
Mercatorlaan
3528 BL Utrecht

Tussen 10:00  - 17:00 uur rijden er (gratis) pendelbussen heen en weer van en naar Fort de Batterijen. 

Hoe kom ik van de parkeergarage bij Fort de Batterijen?

Tussen 10:00  - 17:00 uur rijden er (gratis) pendelbussen heen en weer van en naar de P&R Papendorp en Fort de Batterijen. 

Is het noodzakelijk om aanwezig te zijn bij het hele dagprogramma of kunnen we later aansluiten en/of eerder weggaan?

We zouden het natuurlijk het allerleukste vinden als je er de hele dag bij bent, maar dat is niet noodzakelijk. Er is vrije inloop, dus je kunt komen en gaan wanneer je wilt. Er zijn rustplekken voor als je je een momentje wilt terugtrekken

Kan op de dag zelf nog bepaald worden aan welke activiteit/workshop mijn kind/ik zou willen deelnemen?

Ja, dat kan! Je kan de hele dag door zelf kiezen aan welke activiteiten je meedoet. 

Is De Grote Samenspeeldag geschikt voor mijn kind met een (ernstig) meervoudige beperking?

Jazeker! Er is een grote variatie aan activiteiten en een aantal daarvan is zeker geschikt voor kinderen met een meervoudige beperking. Het gemeenschappelijk programma is sowieso een feest voor álle kinderen. Het terrein wordt zo goed mogelijk rolstoeltoegankelijk gemaakt. Er zijn aangepaste sanitaire voorzieningen. Er zijn professionele spelbegeleiders aanwezig die ervoor zorgen dat ieder kind mee kan doen en dat er sámen gespeeld wordt. 

Mijn kind maakt gebruik van pictokaarten om te communiceren. Maken jullie hier ook gebruik van?

Jazeker!
We weten dat sommige kinderen moeite hebben met de gesproken taal, om deze te begrijpen of te kunnen uiten. Tijdens De Grote Samenspeeldag maken we dan ook gebruik van pictokaarten om de communicatie met en tussen kinderen mogelijk te maken. Bij alle activiteiten zijn deze kaarten aanwezig. 

In deze bijlage vind je de pictokaart die we op De Grote Samenspeeldag inzetten. Wellicht vind je het leuk om deze alvast te bekijken.

Kan ik als ouder De Grote Samenspeeldag met een gerust hart met mijn kind bezoeken?

Er zijn professionele spelbegeleiders aanwezig die veel ervaring hebben met kinderen vanaf 6 jaar, ongeacht of zij een beperking hebben. De kinderen zijn bij hen tijdens de activiteiten in goede handen. Wel blijven ouders/verzorgers verantwoordelijk voor de eigen kinderen, maar worden zo veel mogelijk ontzorgd.

Is de locatie toegankelijk voor mijn kind in een rolstoel?

De Grote Samenspeeldag is voor álle kinderen, met en zonder handicap. We doen ons best het terrein zo toegankelijk mogelijk te maken. Heb je naderhand tips om het nog toegankelijker te maken? Heel fijn! Dat nemen we graag mee naar de volgende editie.  

Is er begeleiding aanwezig voor mijn kind(eren)?

Op het hele terrein zijn spelbegeleiders aanwezig die de Samenspeelcultuur bewaken. De activiteiten worden gegeven door professionele spelbegeleiders. De verantwoordelijkheid over de kinderen ligt echter bij de ouders. 

Mag ik mijn hulphond of buddyhond meenemen?

Honden zijn niet toegestaan op het terrein, met uitzondering van officiële assistentiehonden. Een hulphond of buddyhond, mits duidelijk herkenbaar, mag dus wel mee voor assistentie. 

Wat voor toiletfaciliteiten zijn er?

We zorgen voor voldoende toiletten, per toiletgebouw is ook een invalidetoilet aanwezig. Ook is er de mogelijkheid voor liggende verzorging. 

Is er EHBO aanwezig?

Er is EHBO aanwezig op de locatie. 

Is er de mogelijkheid om eten en drinken te kopen op de locatie?

Verspreid over het terrein kun je te allen tijde vrij water halen. Daarnaast zijn er supertoffe foodtrucks aanwezig waar je tegen betaling zoete en hartige snacks en lekkere drankjes kunt halen. Heb je allergieën of specifieke dieetwensen? Dan raden we aan om zelf in elk geval voldoende eten en drinken mee te nemen.   

Is er specifieke kleding aan te raden voor deze dag?

We gaan de hele dag los! Samen spelen, klauteren, zingen en dansen. Veel activiteiten vinden buiten plaats. Het kan warm en koud zijn en je kan nat en vies worden. Draag dus voldoende laagjes, doe de laarzen aan en neem voor de zekerheid een extra setje kleren mee.  

Kan ik ervan uitgaan dat De Grote Samenspeeldag hoe dan ook doorgaat?

We doen er alles aan om De Grote Samenspeeldag door te laten gaan. Bij onvoldoende animo of extreme weersomstandigheden kan de dag helaas NIET doorgaan. In dat geval krijgen mensen met een kaartje ofwel hun geld terug of wordt het omgezet in een toegangsbewijs voor de eerstvolgende Grote Samenspeeldag. 

Houden jullie rekening met de coronamaatregelen?

Wij volgen de actueel geldende coronaregels. Zie hier. Deelnemers ontvangen vóór 4 juni indien nodig nog een bericht van ons hierover. 

 

Image
De Grote Samenspeeldag

Houd rekening met het volgende: Tijdens De Grote Samenspeeldag zullen er foto’s en video’s gemaakt worden voor diverse communicatie doeleinden 

Wist je dat het festival geschikt en toegankelijk is voor kinderen met en zonder een beperking? Zo kan iedereen samen spelen, feesten en genieten!

Nog niet bekend met de Speeltuinbende? Kijk lekker rond op deze website en begin bijvoorbeeld hier: Wat is de Speeltuinbende?