DGS

Programma van De Grote Samenspeeldag

Er valt van alles te beleven op De Grote Samenspeeldag op zondag 4 juni, er is voor ieder wat wils! Scroll snel door naar beneden om te zien wat je allemaal kunt verwachten. Er zijn creatieve, speelse en sportieve activiteiten en voorstellingen en optredens van toffe artiesten.

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt, er komen nog altijd meer toffe activiteiten en coole artiesten bij! Houd deze pagina dus goed in de gaten.

10:00 - 11:00 uur: Terrein open
11:00 uur: Spetterende opening op het podium
11:15 - 13:00 uur: Activiteiten en voorstellingen
13:00 uur: Verrassing op het podium voor iedereen
13:30 - 15:45 uur: Activiteiten en voorstellingen
15:45 uur: Afsluiting op het podium
16:00/16:15 uur: Einde dag en vertrek

Deze activiteiten wil je niet missen!

Hieronder vind je alvast een voorproefje van de activiteiten van dit jaar.

Ballenhoek

Image
Voetbalschieter

Of je nou in een rolstoel zit of niet, met een bal spelen kunnen we allemaal! Met de toffe voetbalschieter kun je een potje samen voetballen.

Bellen, bellen en nog eens bellen

Image
BubbleDutch

Met Bubbledutch maak je de mooiste bellen. Kleine belletjes en hele grote. Zo groot dat je er zelfs helemaal in past. In plaats van blazen, kun je ook altijd proberen de bellen uit de bellentornado te vangen.

De Boom In

Image
De boom in

Lekker samen de boom in met je vriendjes en vriendinnetjes! Klauteren, slingeren, schommelen, hoe hoog en hard durf jij te gaan? 

Buitenspeelkliko

Image
Buitenspeelkliko

We weten zeker dat je iets leuks vindt in de buitenspeelkliko’s om samen mee te spelen. Speel jij het liefst met de grote opblaasbal of wapper je liever met de mega parachute? In de buitenspeelkliko zitten nog heel veel meer leuke speelmaterialen.

Circus Snor

Image
Circus Snor

Dames en heren, koeken en peren: in Circus Snor ben jij de artiest! Echte circusartiesten leren jou om acrobaat of jongleur te zijn. Echt waar! Kom jij schitteren in onze circustent?

Clownbuddies

Image
Clownbuddies

De knotsgekke Pippa en Mazzel zijn echte buddies. Ze grappen, grollen en hebben knuffelige pluizebeestjes bij zich. Met de Clownbuddies is het áltijd een dolle boel met al de gekke fratsen die ze uithalen. Je leest hier meer over de Clownbuddies

Gamestation

Image
Gamestation

Is gamen helemaal jouw ding? Dan kan je je hart ophalen in ons Gamestation. Racen, schieten, springen en rennen: het kan allemaal in onze virtuele kamer.

Goochelaar

Image
Goochelaar Janse

De trucs van goochelaar Janse Heijn zijn zoooo cool. Je kijkt je ogen uit en maakt je hoe dan ook aan het lachen. En… wie weet leert hij je nog wel een trucje of twee.

Foto: Mike Bink

De Knutselclub

Image
Knutselen en schminken

Houd jij van dingen maken? Kom dan gezellig met ons knutselen: lekker tekenen, schilderen, vouwen, plakken en knippen. En als je geluk hebt, word je ondertussen geschminkt. Deze keer hebben we heel veel creatieve schminkers die staan te trappelen om jouw snoetje op te fleuren.

Muziekhub

Image
Muziekhub

Samen muziek maken is het allerleukste wat er is. Muziek maakt je blij en vrolijk. Met de bijzondere instrumenten van Stichting My Breath My Music kunnen alle kinderen meedoen. Kom jij shinen in onze muziektent?

Op de foto

Image
Fotospiegel

Klik, klik, flits! Ga voor de Fotospiegel staan en maak een super leuke foto met al jouw vriendjes. De foto wordt direct gedrukt en kan je mee naar huis nemen. Hoe gaaf is dat?!

Snoezelruimte

Image
Snoezel

In de Snoezelruimte ga je op reis. Met mooie muziek, glinsterende materialen en heerlijk zachte plekken om te zitten of te liggen kan je al je zintuigen ontdekken en genieten van het verhaal waarin Rylana je meeneemt.

De Sjoeter

Image
De Sjoeter

Met deze mega ballenschieter kan echt iedereen een bal gooien. Druk op de grote rode knop en de bal schiet hoog in de lucht. Of probeer de bal maar eens te vangen. Spelen met een bal is altijd fijn!

Waterpret

Image
Sailwise

Spetter, pieter, pater, lekker in het water! Met Sailwise kun je kanoën en suppen op De Grote Samenspeeldag. We hebben het vlonder naar het water rolstoeltoegankelijk gemaakt, dus alle waterratten zijn welkom! Als je toch liever aan wal blijft, is er ook een windsurf simulator.

Wheelchairskills

Image
wheelchairskills

Kees-Jan is weer van de partij om jou te leren stunten op een rolstoel. Of je nu al jaren in een rolstoel zit, of nog nooit in een rolstoel hebt gezeten, je wordt uitgedaagd om je grenzen te verleggen op het spannende rolstoelparcours. Zou jij een wheely kunnen?

Wervelende voorstellingen en geweldige artiesten

De Bridge

Image
de bridge

De vrolijkste band komt optreden op De Grote Samenspeelspeeldag. Daar zijn wij best trots op. Bekijk hier een tof filmpje.

Hartelijke Dames

Image
Hartelijke Dames

Welkom, welkom lieve mensen! De Hartelijke Dames staan klaar om iedereen heel hartelijk en gezellig welkom te heten op De Grote Samenspeeldag en gaan ze een lied maken met jouw hulp.

Kids DJ en dansworkshop

Image
Kids DJ

Waar is dat feestje? Bij Kids DJ Joerie natuurlijk! We gaan lekker meezingen en dansen op de beats van Kids DJ Joerie. Ook organiseert hij een dansworkshop waar alle kinderen (en volwassenen natuurlijk) aan mee kunnen doen.

De Lachende Zon

Image
De Lachende Zon

Elco en Margo geven een muzikale voorstelling waar je wel aan mee moet doen! Ze zijn vrolijk, lief en grappig. Met De Lachende Zon maak je vanzelf vriendjes.

Zing, klap en dans je mee?

Lampienellie

Image
Lampienellie

Reuzenmevrouw Lampienellie is een heel unieke verschijning in een gigantische jurk van wel 2,60 meter! Ze maakt er samen met circusdirecteur Lampie een dolle boel van: magie, acrobatiek, liedjes en een hoop gekkigheid...Er is tijdens de show ruimte voor bijzondere kinderen met bijzondere verhalen. Dus ook voor jou!

Juf Jolijn

Image
Juf Jolijn

Juf Jolijn is een beetje een doldwaze en gekke juf. Ze kan slecht stil zitten en wil graag zingen, dansen en voorlezen. Door te wijzen naar de plaatjes met woorden, maakt ze het leuk en uitdagend. Met Juf Jolijn is het altijd een gezellige boel en ieder kind kan meedoen!

Hapjes en drankjes om je vingers bij af te likken

De Koffie Eend & poffertjes

Image
Koffie eend

Even lekker bijkomen van alle festiviteiten en genieten van iets lekkers? De Koffie Eend staat voor je klaar met (warme) dranken en heerlijke poffers! 

Ricky's Bakery

Image
Ricky's Bakery

Bij Ricky's Bakery vind je de allerlekkerste hotdogs en mini donuts. Deze worden gemaakt met verse en (h)eerlijke ingrediënten, maar bovenal met veel liefde en aandacht.

De Soepkeetel

Image
Soepkeetel

Foodtruck De Soepkeetel maakt niet alleen heerlijke soepjes, ze verkopen ook een variatie aan lekkere broodjes en warme snacks.

Onze onmisbare support

Op De Grote Samenspeeldag hebben we ondersteuning van alle kanten!

Buzzy de Beer

Image
Buzzy

Buzzy de Beer is het gezicht van de Speeltuinbende. En natuurlijk hoort Buzzy erbij op deze toffe dag. Geef jij hem een high five als je hem tegenkomt?

Mattie de mascotte

Image
Mattie

Wil jij Mattie eens in het echt ontmoeten? Dat kan! Ons altijd blije vriendje van Stichting het Gehandicapte Kind is natuurlijk aanwezig op De Grote Samenspeeldag. Ga jij met hem op de foto? 

Tolk Mariska

Image
Tolk Mariska

Mariska Hooghordel is er net als alle vorige edities van De Grote Samenspeeldag weer bij. Ze is een heuse gebarentaal tolk. Ze houdt van zingen, dansen, wandelen, hardlopen en avonturen beleven. Ze wil je graag ontmoeten op 4 juni. Jij haar ook?

Sophie van Hoytema

Image
Sophie

Sophie is de dagvoorzitter van De Grote Samenspeeldag 2023. Misschien herken je haar wel, want bij de allereerste editie was ze er ook! 

Belofteboom

Image
belofteboom

Laat je portretteren bij Belofteboom: Over de hele wereld worden offers gebracht bij bomen. De kleurrijke boom kijkt en luistert vanaf haar centrale plek op het festivalterrein. De Speeltuinbende, het SamenSpeelNetwerk en SamenSpeelFonds zijn benieuwd wat jij wil doen om samen spelen mogelijk te maken voor kinderen met en zonder beperking. En geven tips om jouw idee te laten groeien. De fotograaf legt jou en je belofte bij de Belofteboom vast.