Vacature: stagiair(e) voor de Speeltuinbende

De Speeltuinbende is op zoek naar een échte aanpakker met het hart op de goede plaats voor een heel erg tof festival voor kinderen met en zonder handicap. Voor de periode van maart – juli (dit kan eventueel iets afwijken) zijn wij op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) voor minimaal 24 uur per week, die ons team van de Speeltuinbende komt versterken en zich inzet voor de organisatie van de tweede editie van De Grote Samenspeeldag in juni 2022.

In oktober 2021 hebben we voor het eerst De Grote Samenspeeldag georganiseerd, een supergaaf evenement voor kinderen. Deze dag vol coole activiteiten zag er toen zo uit: De Grote Samenspeeldag - Aftermovie.

De Grote Samenspeeldag 2022

De Grote Samenspeeldag heeft als doel om kinderen met en zonder handicap met elkaar te verbinden. Op De Grote Samenspeeldag kunnen deze kinderen elkaar ontmoeten, van elkaar leren en vooral: met elkaar spelen. Ze worden geïnspireerd met sportieve, creatieve en avontuurlijke activiteiten om samen te spelen. Zo ontdekken ze op speelse wijze hoe tof dit is. Boven alles staat De Grote Samenspeeldag voor plezier. Samen lol maken, dansen, muziek maken, knutselen, avonturen beleven, je fantasie de vrije loop laten, elkaar uitdagen, op ontdekkingstocht gaan, lekker vies worden, grappen, geiten, grollen, dollen, chillen… het kan allemaal tijdens De Grote Samenspeeldag.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar een aanpakker met het hart op de goede plaats. Iemand die het leuk vindt om een fantastisch evenement neer te zetten voor een bijzondere doelgroep. Flexibel, doortastend, analytisch, consciëntieus, creatief, optimistisch en sociaal betrokken.

Wat ga je doen?

In juni 2022 zal de tweede editie plaatsvinden. Als stagiair ga je meewerken aan dit unieke evenement van de Speeltuinbende. Een korte schets van wat je kunt verwachten aan werkzaamheden:

  • Ondersteuning bij de organisatie van het evenement
    Denk hierbij aan: opzetten en bijhouden van het deelnemers- en vrijwilligersbestand, verzamelen en inkopen van materialen, ondersteuning bij het maken van planningen en briefings, het regelen van de catering, helpen bij de aankleding, de opbouw en de afbouw van het evenemententerrein, etc.
  • Ondersteuning bij de communicatie t.b.v. De Grote Samenspeeldag
    Denk hierbij aan: meedenken over het communicatieplan, het bedenken en schrijven van content voor de website en de socials, etc.
  • Ondersteuning bij de werving van deelnemers en vrijwilligers voor De Grote Samenspeeldag
    Denk hierbij aan: meedenken over de wervingsstrategie, verspreiden van marketing- en communicatiemiddelen, benaderen organisaties waar onze doelgroepen zich bevinden.

Stage opdracht

In het geval van een afstudeerstage, kan er samen met de student gekeken worden naar een passend thesisonderzoek waarbij verschillende richtingen mogelijk zijn. Onderwerpen waar je aan kunt denken: organiseren van evenement voor kinderen (met en zonder een beperking), sociale beweging, samen spelen, handicap bij kinderen, impact, eenzaamheid, maatschappelijke invloed. Daarnaast vragen we de student te onderzoeken of De Grote Samenspeeldag bijdraagt aan de doelstellingen van de Speeltuinbende. We hopen dat De Grote Samenspeeldag de deelnemers ervaring en handvatten biedt om ook na deze dag te kunnen zorgen voor meer samen spelen tussen kinderen met en zonder handicap bij hun in de buurt.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op via info@speeltuinbende.nl of bel naar 020-679 12 00 en vraag naar Josine. Ben je enthousiast geworden over deze stageplek? Dan zijn wij benieuwd naar jou! Stuur je CV samen met je motivatiebrief naar info@speeltuinbende.nl. We zoeken iemand die bij voorkeur zo snel mogelijk kan starten.

Stichting het Gehandicapte Kind

De Speeltuinbende is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Al 70 jaar is Stichting het Gehandicapte Kind hét goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap. Vaak is hun handicap niet het grootste probleem; dat ze eenzaam zijn is het ergst. Wij maken speeltuinen, sportclubs en scholen toegankelijk, zodat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten, samen spelen, vrienden maken. Ons doel: Geen kind zonder vriendjes!