Sfeervolle derde editie De Grote Samenspeeldag

Wauw, wat een dag! We kijken met een blij en trots gevoel terug naar De Grote Samenspeeldag, die zondag 4 juni 2023 heeft plaatsgevonden in Nieuwegein. Dankzij de meer dan 700 bezoekers, al die lachende gezichten en natuurlijk heel veel spelende kinderen, was het een zeer geslaagde derde editie.

 “Inclusief spelen zoals vandaag, zo mag het elke dag zijn! En daar moeten we ons allemaal voor inzetten.”

Inclusief speelfestival
Er viel heel veel te beleven op het terrein van Fort de Batterijen. Van spetterende optredens tot uitdagende activiteiten en van diepgaande netwerkbijeenkomsten tot gewoon lekker samen spelen. Oud-minister Guusje ter Horst besprak samen met Henk-Willem Laan, directeur van Stichting het Gehandicapte Kind, het belang van onbeperkt meedoen. Ter Horst: “Inclusief spelen zoals vandaag, zo mag het elke dag zijn! En daar moeten we ons allemaal voor inzetten.

Over het inclusieve karakter zei een ouder van een kind met beperking: “Het is gewoon fijn dat er met zo’n divers aanbod rekening wordt gehouden met wat wel kan.” Een moeder die aanwezig was met haar kinderen zonder beperking merkte op: “Beperkt of niet, het valt al snel niet meer op en zo hoort het ook, vind ik.”
 

 

Video Url

Belang van samenspelen
Met het zonnetje in het gezicht was Fort de Batterijen voor één dag een speelparadijs voor heel veel kinderen. Kinderen speelden met elkaar, dansten met elkaar en hadden vooral heel veel plezier. Het is mooi dat een dag als De Grote Samenspeeldag kan bijdragen aan het belang van samenspelen en voor enige bewustwording zorgt. 

Met dank aan
Onze dank gaat uit naar de meer dan 50 vrijwilligers voor hun onmisbare bijdrage om er voor heel veel mensen een onvergetelijke dag van te maken. We zijn ook dankbaar voor hoofdsponsor Nationale Postcode Loterij en de fondsen FNO Klein geluk, Stichting SFO en Fonds 1999 die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt. Tot slot een shout-out naar alle enthousiaste bezoekers, de activiteitenbegeleiders, het team van The Groundbreakers en natuurlijk ons eigen team.

DGS
Anoniem12 juni 2023