Wat is de Speeltuinbende?

Heb je je ooit afgevraagd wat er nodig is om de allereerste inclusieve generatie te creëren? Maak je klaar om te ontdekken hoe we, gewapend met een flinke dosis speelsheid en enthousiasme, de wereld kunnen veranderen!

De Speeltuinbende: op weg naar de allereerste inclusieve generatie

Wij zijn de Speeltuinbende, en onze missie is glashelder: we willen een wereld waarin elk kind, ja, ook de kinderen met beperkingen, zonder zorgen kan spelen met de buurkinderen.

We zijn de matchmakers van de buurt, de drijvende kracht achter die geweldige spelletjesmiddagen, en de inspiratiebron voor ouders zoals jij om een verschil te maken.

Jouw buurt, jouw avontuur

Kinderen met beperkingen krijgen niet altijd de kans om hun buurt te verkennen, simpelweg omdat scholen, speeltuinen, en sportclubs vaak fysiek en sociaal niet toegankelijk zijn. Hierdoor ontmoeten ze zelden andere kinderen uit de buurt. En als kinderen zonder beperking niet weten hoe ze met hun mede-avonturiers met beperkingen moeten omgaan, missen ze een geweldige kans om te leren.

Ouders, laten we samen leren

Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal wel wat te leren als het gaat om kinderen met beperkingen. Ouders van kinderen met beperkingen willen niets liever dan dat hun kind ook deel kan uitmaken van de maatschappij. Ze willen dat anderen in mogelijkheden denken, niet in obstakels. Maar er is ook een grote zorgtaak, waardoor er niet altijd ruimte is om zich hiervoor in te zetten. Daarbij heerst er bij sommige ouders ook een gevoel van schaamte: hun kind wordt nagestaard, ze voelen zich niet begrepen.   

Laten we deze moedige ouders ondersteunen en inspireren. Samen kunnen we denken in mogelijkheden en een geweldige sociale toegankelijkheid creëren. Dat begint bij ons als ouders, want we hebben elkaar allemaal nodig om die eerste inclusieve generatie te bereiken, waar een handicap geen beperking meer is!

Onze superkrachten

Hoe bereiken we dit? Door een geweldige gemeenschap van ouders te creëren en de sociale speelcultuur te bevorderen! We organiseren landelijke inspiratie-evenementen en ondersteunen lokale initiatieven in jouw buurt. We zetten sociale toegankelijkheid hoog op de (lokale) agenda en verbinden ouders en professionals, zodat zij onze missie omarmen en zich inzetten voor de toekomst van onze kinderen.

Doe met ons mee!

Samen kunnen we de wereld van onze kinderen veranderen, zodat ze met een stralende lach kunnen spelen, ontdekken en groeien. Sluit je aan bij de Speeltuinbende en laten we samen op weg gaan naar die allereerste inclusieve generatie! Doe je mee? Schrijf je dan hier in.

Volg ons online