Meld jouw speelplek aan voor de Samenspeeldagen!

Kinderen met een beperking kunnen nog te vaak niet meespelen bij de speeltuin in hun buurt. Terwijl spelen zo belangrijk is voor hun emotionele, motorische en sociale vaardigheden. Uit onderzoek blijkt dat kinderen met een beperking vaak maar één of zelfs geen vriendjes hebben in de buurt. Laten we daar verandering in brengen! Want door samen te spelen, maken kinderen vriendjes voor het leven.

Video Url

Met de Samenspeeldagen zorgen we er met elkaar voor dat alle kinderen, met een zonder handicap, samen kunnen spelen. Van april tot en met oktober kunnen speelplekken een Samenspeeldag organiseren. Alles is mogelijk, zolang voorop staat dat ieder kind mee kan spelen en er aandacht is voor het samenspel.   

Hoe doe je mee?

Vind jij het belangrijk dat kinderen met en zonder handicap mee kunnen spelen? En wil je graag een Samenspeeldag organiseren om dit te laten zien? Meld je dan vandaag nog aan! Je kunt een Samenspeeldag organiseren in de maanden april t/m oktober. Uiteraard ben je vrij om meerdere samenspeeldagen te organiseren gedurende deze maanden (en daarbuiten), dat zouden we alleen maar heel leuk vinden en de kinderen in jouw buurt al helemaal!

Wat kan je verwachten? 

  • Een landelijke bekendmaking van jullie deelname op onze website en Facebookpagina;
  • Een digitaal promotiepakket met o.a. speeltips, wervingsflyers en persbericht;
  • De vernieuwde buitenspeelkliko in bruikleen met allemaal leuk spelmateriaal;
  • Een kleine financiële bijdrage om de samenspeeldag te kunnen realiseren (let op: op=op en per speelplek is één financiële bijdrage per jaar mogelijk);
  • Uitnodigingen voor interessante workshops of webinars.

Wat vragen we van jou?

  • Je speeltuin hoeft niet al volledig fysiek toegankelijk te zijn, wel vragen we dat er aandacht is voor de samenspeelcultuur bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn en die met elkaar kunnen worden uitgevoerd;
  • Actieve promotie van de samenspeeldag voor alle doelgroepen: kinderen met en zonder beperking;
  • Vermelding van De Speeltuinbende (bijv. d.m.v. het logo) op jullie flyers/poster en vermelding van De Speeltuinbende bij evt. nieuwsberichten en/of Facebookberichten over de samenspeeldag;
  • Invullen van het evaluatieformulier na afloop van de samenspeeldag.

Een samenspeeldag: een dag/ochtend/middag waarin kinderen worden gestimuleerd om samen te spelen. Er worden activiteiten georganiseerd die samen ondernomen kunnen worden waardoor kinderen, met en zonder beperking, met elkaar in contact komen en elkaar beter leren kennen.

Wat kost dit?

Niks! Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen met elkaar kunnen samenspelen en moedigen samenspeelmomenten alleen maar aan. We horen uiteraard naderhand wel graag hoe jullie samenspeeldag is geweest.
Het is mogelijk om, ter ondersteuning van de samenspeeldag, gratis onze buitenspeelkliko te lenen, waar verschillende materialen inzitten die stimuleren tot samenspel.