Vrienden van de Speeltuinbende

Vrienden van de Speeltuinbende

Als ouder wil je niets liever dat je kind zorgeloos en met plezier samenspeelt. Deze ouders zijn als vrienden van de Speeltuinbende in actie gekomen en aan de slag gegaan voor samenspelen in hun buurt. En met resultaat! Lees hier hun verhaal. 

De Speeltuinbende ondersteunt en inspireert ouders van kinderen met of zonder handicap om in hun eigen omgeving met elkaar in actie te komen. We geven ouders en kinderen de handvatten die nodig zijn om samen te kunnen spelen in hun buurt. En we bieden alle middelen, online en offline, lokaal en landelijk, om een maatschappelijke beweging in gang te zetten.  

Geïnspireerd? Je kunt natuurlijk ook als opa, oma, juf, meester of buurtcoach in actie komen voor zorgeloos samenspelen met plezier! Neem contact op met: info@speeltuinbende.nl.

Nijmegen

Vriend van de speeltuinbende

Ik ben Francis en ik woon samen met mijn zoon Koen (op de foto) in Nijmegen. Een bekende van de Speeltuinbende nodigde ons jaren geleden uit om samen te gaan spelen in een speeltuin bij ons in onze buurt. Na deze fantastische ervaring waren we gelijk verliefd op de Speeltuinbende. Met veel enthousiasme ben ik mij gaan inzetten voor de groei en uitbreiding van dit initiatief. Speeltuinbende Voordat ik de Speeltuinbende leerde kennen, dacht ik altijd dat mijn kind niet kon spelen in een speeltuin. Door zijn rolstoel leek me dat lastig. Mijn kind kan niet zoveel in een speeltuin, dat dacht ik tenminste.

Rotterdam

Vriend van de speeltuinbende

Hi, ik ben Nabanita. Ik woon in Rotterdam met mijn man, twee kinderen en nog een kleintje op komst. Saharsha is mijn dochter en kan bij ons in de buurt niet zelfstandig spelen, dat vinden we ontzettend jammer. Hoe ouder Saharsha wordt, des te meer ze door heeft wat ze allemaal niet kan. Hierdoor voelt ze zich vaak buitengesloten. Voorheen wel zelfstandig schommelen Voordat we in Rotterdam kwamen wonen, woonden we in Sidney. Hier kon Saharsha in een park in de buurt heel gemakkelijk zelfstandig schommelen, doordat de schommels aangepast zijn met veiligheidsgordels.

Barneveld

Vriend van de speeltuinbende

Ik ben Miranda en woon samen met Marcel, Jadith en Merelieke in Barneveld. Er komen gelukkig steeds meer mogelijkheden om ook mee te kunnen spelen op de lokale speelplekken. Helaas worden nog veel kinderen met een beperking als zielig gezien. Ik hoop echt dat we dat kunnen veranderen. Samen speelplek De eerste keer dat wij op een plek kwamen waar Merelieke ook gewoon mee kon spelen, hebben wij eindelijk kunnen ontspannen. We hebben zo genoten van de glimlach op haar gezicht!

Loenen

Vriend van de speeltuinbende

Ik ben Paulien en samen met Patrick zijn wij de ouders van Tim (15) en Luna (13). We wonen met z’n vieren in Loenen. Luna heeft spina bifida en zit in een rolstoel. Samen buiten spelen is voor Luna alleen al moeilijk omdat veel kinderen tegenwoordig vaker binnen spelen en dus minder naar buiten komen. Kinderen met en zonder beperking samen spelen Het zou mooi zijn als we kinderen kunnen laten zien dat kinderen met een beperking best veel kunnen en met name samen spelen. En dat willen ze ook graag! Dat bleek wel toen ze een keer samen hutten gingen bouwen hier in ons dorp. De kinderen hebben samen met Luna een hut gebouwd met een oprit en genoeg breedte om met de rolstoel naar binnen te kunnen.

Vriend van de speeltuinbende

Wij zijn Patrick en Bathseba, papa en mama van Isis. We wonen met onze honden Sao en Mai in Etten-Leur. Een paar jaar geleden maakten we kennis met de Speeltuinbende en meteen was er veel herkenning. Buitenspelen was niet zo gemakkelijk voor Isis als voor andere kinderen in onze omgeving. De meeste ouders konden hun kinderen vrij laten spelen, waar wij altijd overal bij moesten zijn om spierspanningen op te vangen en het onmogelijke mogelijk te maken. Samen spelen Onze dochter vond het samen spelen wel altijd erg fijn en vooral gezellig. Het is een erg sociaal meisje, maar al vroeg leerde ze dat niet alle kindjes met haar wilden spelen omdat ze anders was. Dat was moeilijk voor haar, maar zeker ook voor ons. We wilden de andere kinderen graag laten zien dat het wel mogelijk was om samen te spelen.

Maasdam

Vriend van de speeltuinbende

Ik ben Nicole, de moeder van Yrsa en met z’n drieën wonen we in Maasdam. Yrsa vindt het altijd geweldig om samen buiten te spelen. Dat is soms moeilijk omdat Yrsa ernstige meervoudige beperkingen (EMB) heeft. Maar ik neem zelf materialen mee naar een speelplek zodat er snel contact is en Yrsa toch mee kan doen. Ik ben heel actief en organiseer buitenspeeldagen in Oud-Beijerland. Ook ben ik betrokken bij het opzetten van de campagne ‘Ik ga EMB’! Samen spelen is erg belangrijk Ik merk dat het zo belangrijk is voor Yrsa om samen te spelen. Ze hoort er dan bij, doet er toe en ze maakt plezier. Ze ervaart dan ook hoe het is om actief te zijn, trots op jezelf te kunnen zijn en nog zoveel moois. Hoe belangrijk is dat voor ieder mens!