Francis

Nijmegen, Vriend van de speeltuinbende

Ik ben Francis en ik woon samen met mijn zoon Koen (op de foto) in Nijmegen. Een bekende van de Speeltuinbende nodigde ons jaren geleden uit om samen te gaan spelen in een speeltuin bij ons in onze buurt. Na deze fantastische ervaring waren we gelijk verliefd op de Speeltuinbende. Met veel enthousiasme ben ik mij gaan inzetten voor de groei en uitbreiding van dit initiatief.

Speeltuinbende

Voordat ik de Speeltuinbende leerde kennen, dacht ik altijd dat mijn kind niet kon spelen in een speeltuin. Door zijn rolstoel leek me dat lastig. Mijn kind kan niet zoveel in een speeltuin, dat dacht ik tenminste.

Vriend van de Speeltuinbende Francis haar zoon Koen

“Sinds wij aangesloten zijn bij de Speeltuinbende spelen wij natuurlijk wel heel veel, nu weten wij dat het wel kan!” 

Door de ervaring van inclusief spelen heb ik geleerd dat samen spelen in een speeltuin natuurlijk wel kan en dat spelen heel belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Door samen te spelen ontdekken kinderen wat er allemaal wél kan. Ze leren bovendien dat een kind meer is dan alleen zijn of haar beperking en dat iedereen anders is, maar dat iedereen kan spelen. En dat is een belangrijke eerste stap in acceptatie van elkaar in de maatschappij. Alle kinderen, met en zonder beperking, verdienen het om gezien te worden. 

Francis