Nicole

Maasdam, Vriend van de speeltuinbende

Ik ben Nicole, de moeder van Yrsa en met z’n drieën wonen we in Maasdam. Yrsa vindt het altijd geweldig om samen buiten te spelen. Dat is soms moeilijk omdat Yrsa ernstige meervoudige beperkingen (EMB) heeft. Maar ik neem zelf materialen mee naar een speelplek zodat er snel contact is en Yrsa toch mee kan doen. Ik ben heel actief en organiseer buitenspeeldagen in Oud-Beijerland. Ook ben ik betrokken bij het opzetten van de campagne ‘Ik ga EMB’!

Samen spelen is erg belangrijk

Ik merk dat het zo belangrijk is voor Yrsa om samen te spelen. Ze hoort er dan bij, doet er toe en ze maakt plezier. Ze ervaart dan ook hoe het is om actief te zijn, trots op jezelf te kunnen zijn en nog zoveel moois. Hoe belangrijk is dat voor ieder mens!

Vriend van de Speeltuinbende Nicole

"Samen spelen is zo belangrijk voor Yrsa. Ze hoort er dan bij, doet ertoe en maakt plezier."

Thuis spelen wij vaak Emoji Bingo, een bingo spel dat door het hele gezin kan worden gespeeld en waarbij Yrsa actief mee kan doen en met allemaal maffe opdrachten op het gebied van bewegen en spelen. Spelen is namelijk niet alleen leuk voor kinderen maar ook voor ouders! Ik denk graag mee over hoe speelplekken nog toegankelijker en uitdagender te maken voor jongeren met ernstige meervoudige beperkingen (EMB).

Doe je ook mee?

Nicole