Stichting Het Gehandicapte Kind

Beste bezoeker,

Wat leuk om je hier te treffen op de website van de Speeltuinbende. Ben jij ook zo onder de indruk van deze bende en alle leuke activiteiten die ze organiseert? Ik ben dan ook trots om lid te zijn, samen met mijn zoon Joas.

Behalve als lid ben ik ook op een andere manier betrokken. De organisatie waar ik voor werk, Stichting het Gehandicapte Kind, heeft namelijk de Speeltuinbende opgericht. Dat was in 2010. Het begon toen met een kleine groep kinderen, die zich in een stoere Speeltuinbende-bus door het land verplaatste om speeltuinen te testen. Met hun testresultaten en adviezen zijn al heel wat speeltuinen toegankelijk gemaakt, zodat kinderen met een handicap daar nu ook kunnen spelen.

Inmiddels is de groep veel groter, en doen ze meer dan alleen speeltuinen testen. Alle activiteiten zijn erop gericht dat kinderen met en zonder handicap samen kunnen spelen. En dat is belangrijk. Want spelen is niet alleen leuk, het is ook nodig voor je ontwikkeling. Door te spelen ontdek je wat je kunt, verleg je je grenzen, leer je samenwerken en rekening houden met elkaar. Allemaal vaardigheden die je de rest van je leven nodig hebt. En in de speeltuin ontmoet je nieuwe vrienden. Juist voor kinderen met een handicap is dat belangrijk, want zij zijn vaak eenzaam.

Het werk van de Speeltuinbende wordt al sinds de start mogelijk gemaakt door de donateurs en vrijwilligers van Stichting het Gehandicapte Kind. Die zorgen voor het geld dat nodig is om alle leuke en belangrijke activiteiten van de Speeltuinbende te organiseren. Dus als je – behalve als lid – nog meer wilt betekenen voor de Speeltuinbende, kijk dan op de website van Stichting het Gehandicapte Kind wat jij kunt doen.

Ik hoop je snel weer te zien!

Met speelse groet,
Henk-Willem Laan

Directeur van Stichting het Gehandicapte Kind

Volg ons online